maandag 3 oktober 2016

HOERA!!

19 september was het dan eindelijk zover. Matts en Bibi hebben een broertje gekregen met de naam Zeger. Alles is goed gegaan en we zijn uiteraard allemaal super blij dat hij er eindelijk is!

Bibi gaat sinds de vorige blog redelijk oké, de bekende problemen blijven maar verder zijn er gelukkig weinig gekke dingen gebeurd. Bibi heeft een scan van haar ribben gehad omdat haar ribben aan de rechterkant wat uitsteken, We waren bang voor een vergroeiing maar volgens de dokter zag alles er toch 'normaal' uit. We moeten dus maar even afwachten hoe dat zich ontwikkelt. Mocht later blijken dat het toch iets van een vergroeiing is dan zal er ook niet veel aan gedaan worden, want we willen Bibi hier niet voor laten opereren tenzij ze er dagelijks veel pijn aan heeft.

Omdat Bibi zoveel spuugt hebben we 2 andere voedingen geprobeerd, maar helaas zonder succes. Met name de slaapjes overdag zijn altijd een probleem...of eigenlijk vooral het wakker worden. Dat lijkt Bibi in haar hoofdje niet goed te kunnen verwerken waardoor ze 9 van de 10 keer spuugt na het wakker worden. Er zijn momenten dat we echt wel even moedeloos worden van alle bende die het spugen geeft..elke dag weer. Binnenkort gaan we een medicijn proberen om het spugen te verminderen, hopelijk levert dat iets op.
We zijn soms wel een beetje zoekende naar een juist ritme, eerst konden we Bibi bijna altijd 1 op 1 zorg geven, maar nu lukt dat vaak niet meer. Met name de ochtenden en avonden zijn ff aanpoten. Dat komt natuurlijk niet als een totale verrassing, want dat het begin met een 3de kindje even pittig zou kunnen worden daar hadden we ons ook wel op ingesteld. Voor nu is het even aankijken of we onze draai hierin kunnen vinden en mocht dat niet lukken dan zijn er altijd nog mogelijkheden om ondersteuning voor Bibi te krijgen op de spitsuren, maar tot nu toe hebben we dat afgehouden omdat we dat toch ook als een inbreuk op onze privacy zien. 

De herfst lijkt nu wel echt te zijn begonnen en dat is om meerdere redenen toch wel jammer. Bibi vindt het heerlijk om lekker in de wandelwagen buiten rondgereden te worden maar nu het kouder en natter wordt zal dat er minder van komen. Ook komen er weer meer verkoudheidjes en griepjes op ons pad en dat is op dit moment al merkbaar. We zijn allemaal wat aan het kuchen, en bij Bibi heeft dat vaak vervelende gevolgen, ze spuugt nu dus meer dan 'gewoon' is en we hopen dan altijd maar dat het daarbij blijft en dat het snel voorbij gaat...we zijn alleen wel altijd een beetje bang dat het de verkeerde kant opgaat en Bibi weer in het ziekenhuis terecht komt. We kunnen alleen maar hopen dat dat voorlopig niet gebeurt.

Dat Bibi nu een broertje heeft lijkt ze niet echt mee te maken (niet zichtbaar in ieder geval). Matts laat wel duidelijk merken dat hij weer supertrots is. Zeger en Bibi treffen het met zo'n lieve grote broer.

We merken wel dat wij soms wat onzeker zijn als het op Zeger aankomt. Als hij een dag slechter drinkt dan vinden we dat meteen spannend door hoe dat met Bibi op het begin is gegaan. Ondanks dat er is getest, zullen wij pas echt gerust gesteld zijn als Zeger ontwikkelingen gaat laten zien die er bij Bibi nooit zijn geweest. Tot nu toe groeit hij gelukkig heel goed dus genieten we vooral van deze mooie momenten❤️

Tot de volgende keer weer!!
Liefs Dennis en Rianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten